2008-11-15

Hudvård steg för steg

Vad bra att jag kunde hjälpa dig Nicola. Och som du säger, huden är helt klart något man borde investera i. Huden är i det stora hela faktiskt med och avgör det första intrycket man ger hos andra människor. Och en perfekt julklapp :)
------------------------------

1. Makeup remover. Den tar skonsamt bort din makeup runt ögonen. Huden är väldigt tunn runt ögonen och behöver något milt och som inte är uttorkande. Perfekt för dig som tränar mycket eller har mycket ögonmakeup.

2. Rengöring. Har din rengöring peeling och ansiktsvatten i ett så blir det "three in one" vilket är perfekt eftersom du "slipper" köpa en peeling och ansiktsvatten till din hudvård. Alla märken har dock inte så här. Så då väljer du en rengöring efter din hudtyp. Torr/rosacea Normal/kombinerad Fet/acne. Och stämmer inte något av detta in på dig. Fråga en korhudterapeut så får du din hud analyserad och tips om den rätta hudvården för just dig.

3. Serum. Ett serum går djupare i huden och jobbar. Ger fukt, jobbar mot rynkor och ger elasticitet. Väldigt skönt innan vi lägger på cremen. Serumet jobbar på "problemet".

4. Dagcreme. Den ska passa din hudtyp precis som rengöringen. Cremen jobbar mer på ytan och löser det "problemet". Ett måste under din foundation. Cremen ger alltid fukt. Spelar ingen roll om du är torr eller fet i hyn. Lägg aldrig cremen runt eller nära ögonen. En vanlig creme är för kraftig för att passa runt ögonen.

5. Ögoncreme. Den ska ge fukt runt det tunna området runt ögonen. Den kan bara ge fukt eller jobba mot rynkor och/eller fina linjer. Ögoncreme kan man börja använda vid ca 25 års ålder. Och då mot de första fina linjerna.

6. Nattcreme. Nattcremen kan vara lite fetare för den som är torr. Annars så är en nattcreme nödvändig av den anledningen att det är under natten som cellförnyelsen sker och det är då huden återhämtar sig. En nattcreme tycker jag är nödvändig.
-------------------------------
7. Efter din dagcreme kan du mer än gärna lägga på din i.d. foundation som avslut och för att din hy ska se fin och fräsch ut hela dagen. Din foundation är som en förlängning till din hudvård.

1 kommentar:

Anonym sa...

godkväll marielle, allt bra hoppas jag, såg ju att du hade en blogg sida så var tvungen att se vad du skrev om...och kunde det ha passat bättre! hehe, var en tjej på jobbet som började att snacka om hud krämer just efter att jag läst ditt inlägg, faan, man kände sig nästan som enb kung...lite bögig kanske men det var det värt..hehe
jag total dömde ut vissa märken som hon nämnde..haha
hade ju kunnat få stil poäng om jag kommit ihåg märkena du skrev men, tyvärr så är det ju ingen hög förbrukning av dessa av mig!
Hoppas allt e bra med dig../er, hälsa Martin så mycket förresten.
(jag har ju närmare hem till han än han har nu så...hehe)
Ha de gött, kram på dig...